Natuurlijk in je kracht werkt het grootste deel van haar tijd aan de voedseltransitie: lokaal, regionaal en nationaal actief is de hoofdlijn steeds: de verbinding herstellen tussen de grond, de natuur, boer en burger. Zodat we in saamhorigheid werken aan een gezond en volhoudbaar voedselsysteem.

Lokaal Voedsel

Hoe mooi zou het zijn als veel mensen – iedereen – in Den Haag lokaal voedsel zou kunnen eten? Lokaal voedsel:
– direct van de boeren, die daar dan wèl een eerlijke prijs voor krijgen en gewaardeerd worden voor..

Lees meer

Ons Voedselsysteem

Op allerlei manieren ben ik aan het werk met ons voedselsysteem. Zo veel zelfs dat ik er bijna niet aan toe kom om op deze site wat van mijn werk te laten zien. Hier een denklijn en de samenvatting van 2019.

Het..

Lees meer

Je gevoed weten #2

Een groot deel van onze vruchtbare grond staat vol met akkerbouwgewassen die je niet eens kan eten. Aardappels voor de lijm, tarwe voor de koeien en varkens, bieten voor suiker. Gewassen zoals bijvoorbeeld uien worden..

Lees meer

Je gevoed weten #1

‘Je gevoed weten’, een zinnetje dat steeds terug komt. ‘Je gevoed weten’ gaat over wat wij eten, om ons fysiek in leven te houden, maar ook overdrachtelijk, over dat wat ons geestelijk voedt en de sociale..

Lees meer

Leefstraten in Segbroek

Wonend in Segbroek (wijk uit 1900 in Den Haag) vroegen we ons af hoe je de stad van onderop zou kunnen veranderen:  mensen willen meer groen, maar wat we nu zien is een straat die vol staat met geparkeerde auto’s...

Lees meer