De maan wast en neemt af, het tij komt en gaat. Net zoals de maan impact heeft op de zeeën heeft zij impact op ons: wij bewegen mee met deze tij-dingen, onze emoties, de versnellingen en vertragingen in ons handelen, het is een golvende, cyclische beweging. Open je hart voor de stroom van dit getij, en laat je bron krachtig stromen. Hier geef ik duiding aan wat er beweegt op energetisch niveau en deel ik over persoonlijke groei.

Als het vast loopt

Soms loop je opeens tegen zo iemand aan die ‘er niks van snapt’. Je plannen blokkeert terwijl je zo vol goede bedoelingen bezig was! Irritante types. En meestal moet je met ze door….

Recept voor deze situaties?..

Lees meer

Omgaan met verandering

Ik heb het veel over verandering, transitie en het veranderen van de patronen in onze samenleving. Dat lijkt vrij abstract, maar voor mij is dat heel concreet. Ik zie als het ware steeds door de oppervlakte van een..

Lees meer

Loslaten van de angst

Het is nu 20 december 2019, vlak voor Midwinter. Ik blik terug op dit jaar: wat is er gebeurd met mij, de wereld?

2019 stond voor mij in het teken van ‘het loslaten van de angst om te vallen’. Persoonlijk..

Lees meer

Loslaten in november?

Het is vandaag alweer 17 november, ik kijk de tuin in. De wingerd is rood gekleurd, de meeste blaadjes heeft hij al laten vallen. De linde heeft nog een paar goudgele herinneringen aan de zomer. Het is overduidelijk..

Lees meer

Rugpijn: ruimte maken om het leven door te laten

Eind augustus heb ik twee weken flinke rugpijn gehad. Na een paar dagen gefrustreerd rondlopen begon ik me naar binnen te keren: waarom doet het pijn? Waar wil mijn rug mij nu op wijzen? Technisch bleek het pijn te doen..

Lees meer