Geef je nu op voor één van onderstaande workshops (€ 40,- per keer) of voor het gehele traject (€ 180,- voor 5 lessen). De workshops worden gehouden in de Westduinen bij Den Haag van 9.30 tot 12.15

11 mei – Alles van waarde komt uit de aarde
We starten dit tweede blok ‘schaal van overvloed’ met een klein onderzoek naar onze relatie met de aarde & materie. Het feit dat je op aarde bent betekent logischerwijs al dat je welkom bent. Dan zou je er dus ook van uit kunnen gaan dat je vanuit dit ‘geboorterecht’ mag vertrouwen op je plek op aarde. Gewoon omdat je er al bent. Door deze relatie met de aarde bewust in je lichaam te versterken en je te openen voor de levensstroom ontstaat er rust en vrijheid.

25 mei – Dansend creëren
Vanuit de basis die we in de eerste ochtend hebben ervaren gaan we voelen wat het is dat jij in wezen zou willen bijdragen. Dat waar je plezier aan beleeft, waar je je creatieve kracht bij voelt stromen. We koppelen dit gevoel van plezier aan concrete activiteiten in je leven en wat daarin wil groeien. Daarbij maken we ruimte om dit plezier uit te leven: dus zonder moeilijk te doen over geld de ruimte te maken om het gewoon te doen, omdat het doen je al voedt.

8 juni – Geven en ontvangen in balans
In de natuur is alles een cyclus: in het voorjaar barst alles los vanuit de zaden in de grond. In de zomer krijgt het vorm en verbindt zich met elkaar. In de herfst rijpen de zaden tot oogst en laten we de bladeren los. In de winter is het tijd voor rust en contemplatie tot er vanzelf weer een stroom op gang komt. Ook onze levensstroom kent deze golfbeweging: er is een tijd waarin je iets naar buiten brengt, maar ook een moment om weer te mogen ontvangen en genieten. Steeds zijn er van deze cycli, waarin alles stroomt, dus dat geldt ook voor het geld in je leven. Als je vrij geeft en vrij kan ontvangen dan ben je in balans. Deze ochtend werken we aan het verder vrijmaken van deze stroom.

22 juni – Het volle licht
Net na de langste dag kijken we naar het midzomervuur in ons leven. Deze tijd van het jaar is er vaak zoveel activiteit dat je de neiging hebt te gaan overdrijven en te veel te willen. Fel licht geeft diepe schaduwen. In onze relatie met werk en geld zit vaak ons willen en moeten in de weg. We zijn immers opgegroeid met: ‘ledigheid is des duivels oor kussen’. Deze ochtend werken we aan: Hoe ga je om met willen en moeten? Ben je in verbinding met de vrije stroom van plezier? Mag je misschien ook een dagje op het strand liggen?

6 juli – Dienstbaarheid zonder opoffering: Experiment met jouw plaats in de gemeenschap
Vanuit de vrije stroom die in de eerdere ochtenden is ontstaan kijken we steeds preciezer naar onze bijdragen. De eerdere stappen leiden tot handelen vanuit het hart. Dit is ook de plaats van het verbinden met de mensen om je heen. Hier ben je al handelend dienstbaar aan het grotere geheel.  We onderzoeken dus waar we met onze creatieve stroom dienstbaar aan zijn en hoe we voorkomen dat we hier als Assepoesters aan het werk zijn. We eindigen deze reeks met het vormgeven van een persoonlijk experiment.

Op 24 augustus start schaal van overvloed deel III.

Opgave: bel of mail Liane Lankreijer, 06 234 27 057,

foto appelbloesem